Försäljningsvillkor

Leveransvillkor

Vid leveranser från O.C.Oscarson AB använder vi oss som standard av Incoterms® EXW, Ex Works (Fritt vårt lager) om inget annat överenskommits.

Vid ordervärde från 6 000 kronor skickar vi fraktfritt* inom Sverige under förutsättning att inget gods i sädningen taxeras som skrymmande samt att allt går att skicka med samma sändning.

Rabattstege för skrymmande gods

Vid köp av skrymmande gods betalar man för paketets volym istället för paketets vikt. 1 kubikmeter taxeras för lika mycket som ett paket som väger 280 kg. För att få ner fraktkostnaden på skrymmande gods har vi rabatterat priserna vid transport med DHL inom Sverige enligt nedan:

Vid köp där ordervärdet överstiger:
6 000 kr    -   50 % rabatt på frakten
12 000 kr  -   100 % rabatt på frakten. Fraktfritt*

* = Rabatterade och fraktfria transporter skickas alltid med det billigaste transportalternativet om inget annat överenskommits och förutsatt att vi kan skicka allt material med samma sändning. Fraktfritt gäller endast under förutsättning att den totala fraktkostnaden inte överstiger 1 000 kr. Överstiger den totala fraktkostnad 1 000 kr. debiteras kunden det beloppet som blir utöver de 1 000 kr. som OC Oscarson står för.

Leveranstid

De flesta artiklar finns som regel för omgående leverans. Vår strävan är att alltid leverera ut materialet samma dag som kunden lägger sin beställning, vid hög belastning kan utleveransen dock dröja 1-3 vardagar. Sändningar från oss skickas alla vardagar.

 

Frakter och transporter

Gods som skickas från oss inom Sverige transporteras som standard med DHL om inget annat överenskommits. Under pågående transporter är det alltid mottagarens ansvar att ta kontakt med transportören vid eventuella förseningar eller om man har övriga frågor om sin leverans.

Det är alltid köparens ansvar och skyldighet att läsa igenom ordererkännande efter beställning och kontrollera att vi har korrekt leveransinformation, att era kontaktuppgifter stämmer och att rätt varor är registrerade på våra ordererkännanden. Felaktiga uppgifter meddelas till oss omgående tillsammans med ev. förändningar så vi har möjlighet att ändra innan påbörjad transport. Försändelser från oss med felaktig leveransinformation, kontaktuppgifter eller varor kan komma att debiteras med tilläggsavgift från transportören.

Beställda varor som kommer tillbaka till oss i retur från transportör på grund av utebliven leverans kommer debiteras för både tur- och returfrakt.

Mindre order och där värdet inte överstiger 300 kronor kan vi skicka med Postnord varubrev. Vid brevtjänster frånsäger sig O.C. Oscarson allt ansvar vid eventuell förlust eller skada som kan uppstå under transport, detta på grund av att Postnord inte lämnar någon garanti för dessa leveranser som de gör vid leveranser med företagspaket.

Samtliga villkor för respektive transporttjänst hittar ni på våra transportörers hemsidor.

DHL Paket

Paket som är mindre än eller max 50 x 50 x 155 cm och där hela försändelsens beräknade totalvikt inte överstiger 150 kg kan vi skicka som DHL Paket. Paket är normalt framme dagen efter leverans från oss, gäller upp till Sundsvall och förutsatt att det inte ska till ödsligare platser. Kontakta DHL för fullständiga villkor, www.dhlfreight.se

DHL Stycke

Sändningar vars totalvikt överstiger 150 kg, eller där kollin överstiger max tillåtna mått för DHL Paket skickas med DHL Stycke. Leverans sker normalt sett dagen efter att sändningen skickats från vårt lager. Kontakta DHL för fullständiga villkor, www.dhlfreight.se

Postnord varubrev

Mindre order med en max vikt på 2 kilo och där längd + bredd +höjd är under 65 cm kan vi skicka med Postnord varubrev. Förutsatt att ordervärdet inte överstiger 300 kr. Normal leveranstid ca. 1-3 arbetsdagar. Varubrev får ej vara cylinderformade vilket innebär att ev. tyger som kund vill att vi skickar med varubrev kommer vikas. Notera att varubrev inte är spårbart och att det är en oförsäkrad brevtjänst utan garanti vilket medför att mottagaren inte kan kräva ersättning vid eventuell förlust, skada eller försening av brev. Kontakta Postnord för fullständiga villkor.

Avhämtas varuutlämning Göteborg

Beställda varor kan hämtas ut hos oss under våra öppettider på Malmsjögatan 14, 415 05 Göteborg. Tänk på att beställa dina varor i god tid innan upphämtning för snabbast service. Order över disk tar ca. 30 minuter att förbereda, packa och utleverera.

Utrikes

Utrikesleveranser skickar vi normalt med DSV. Kontakta DSV för fullständiga villkor.

Leverans med bil inom centrala Göteborg

På grund av pandemin är vår utkörning inom centrala Göteborg inställd tills vidare.

 

Betalningsvillkor

Vid registrering av ny kund tas alltid en kreditupplysning på företaget för att kontrollera verksamhetens betalningsförmåga. Ser allt okej ut enligt vår bedömning skickar vi varorna mot faktura med en kredittid på 20 dagar. Finns det skulder registrerade på företaget eller om vi bedömer att företagets betalningsförmåga inte är tillräcklig kommer varorna skickas mot förskottsbetalning.

20-dagar kredit

Till företag med god betalningsförmåga skickar vi varor mot faktura med 20 dagars kredit. Om kunden mot förmodan går över kredittiden på fakturorna har O.C.Oscarson rätt att ändra betalningsvillkor och upphäva krediten som överenskommits.

Förskottsbetalning

Vid förskottsbetalning levereras varorna när vi mottagit betalningen på vårt konto: BG 420-4038 alternativt PG: 403 08-9. För att vi ska kunna hålla reservationer av material och leverera så fort som möjligt ska betalningen vara oss till handa senast 5 dagar efter orderdatum, annars kan reservationer försvinna och vid utebliven betalning makuleras ordern. Vid brådskande order går det alltid bra att beställa via vår e-handel och betala med bankkort så skickas ordern i vårt ordinarie flöde.

Påminnelser

Om betalningen inte är O.C.Oscarson AB tillhanda på fakturans förfallodatum skickar vi ut påminnelser till kunden. Första påminnelsen debiteras med en avgift på 25 kr, får vi inte in betalningen efter första påminnelsen tillkommer en avgift på 50 kr för efterföljande påminnelser. Är fakturan inte betalad senast 10 dagar efter andra påminnelsen skickas ärendet vidare till inkasso.

Räntefaktura

Efter förfallodatum debiteras dröjsmålsränta med 20 %. På räntefakturor tillkommer en expeditionsavgift på 50 kr.

Inkasso

Vid sena betalningar samarbetar vi med INKASSO Intrum Justitia.

Expeditionsavgift

Pappersfakturor debiteras normalt med en avgift på 29 kronor. Mailfaktura i PDF-format debiteras normalt ej.

 

Reklamation

Det är köparens skyldighet att granska varorna vid ankomsten, kontrollera att varorna som beställts har levererats och inte är skadade. Om skadan är synlig vid leverans, är mottagaren skyldig att anmäla detta till transportören och om nödvändigt, vägra ta emot de levererade varorna.

Om något saknas, är skadat eller om det är något annat är fel ska det anmälas till transportören och noteras på transportörens utlämningskvittens samt på er mottagarkvittens med en signatur från transportören/chauffören.

Avsaknad av gods eller kvalitetsanspråk måste framställas till oss skriftligen och bör göras omgående och senast 10 dagar efter mottagandet av varor. Reklamationer registreras via vår hemsida; https://www.ocoscarson.com/kontakt/reklamation Tillskuret material är ej reklamationsberättigat.

För att vi ska kunna kreditera reklamerad vara måste den returneras till oss tillsammans med en returföljesedel som vi bifogar till din e-post när du registrerar reklamationen. Du skriver då ut bifogad returföljesedel och skickar med den i paketet tillsammans med varan/varorna som ska returneras till oss.

Varor som ska returneras med PostNord eller DHL till OC Oscarson lämnas in hos transportörens serviceställe/inlämningscentral av kunden alternativt den som mottagit varorna. Det går också bra att lämna varorna direkt till vår godsmottagning på Malmsjögatan 14, 415 05 Göteborg. 

Var extra noggrann med att kontrollera textila material då färgnyanser kan skifta vid olika färgbad under tillverkningsfasen av textilier.

Observera att färgade tyger som nöter mot ljusa material kan medföra missfärgningar. Speciellt vanligt för möbler är att ljusa tyger blir missfärgade av brukarens kläder, t.ex. nya jeans eller fuktiga kläder osv. Använd inte mörka tyger för att täcka ljusa material och vise versa. Sådana typer av missfärgningar ersätts ej.

Arbete så som sömnad och tillskuret materialet ersätts ej.

 

Du är här: Hem OM FÖRETAGET Försäljningsvillkor