Om Företaget

O.C. Oscarson AB säljer material till möbelindustrin och till företag som arbetar med textila inredningar i alla typer av miljöer. OC Oscarson är etablerat sedan 1891 och har alltid strävat efter att ha kunden i fokus. Vi har en stor bredd på våra produkter och är uppskattade för vår service och snabba leveranser. Vi gör det enklare för företag genom att erbjuda dem att handla det mesta på samma ställe.

Kundfilosofi
Fördelen med att vända sig till oss vid val av leverantör är många. Förutom att vi erbjuder bra priser och förmånliga fraktvillkor sätter vi även ett mycket stort värde på att hålla en hög nivå på vår service och support. Vi har ett stort personligt engagemang och är mycket uppskattade för våra snabba leveranser.

Vår strävan är att alltid leverera ut materialet samma dag som kunden lägger sin beställning, vid hög belastning kan dock utleveransen dröja 1-3 vardagar. Vi gör allt för att våra kunder enkelt och tryggt ska kunna samla sina beställningar hos oss. Våra kunder ska alltid veta att de får rätt produkt, i rätt tid och till rätt pris!

Sortiment
Vårt sortiment består av produkter som täcker de största delarna av våra kunders dagliga behov. Utöver vårt stora utbud av textilier erbjuder vi bland annat band & snören, sytråd, dragkedjor, stoppningsmaterial, tillbehör & förbruksvaror samt verktyg som används för att arbeta med de material vi säljer. Vår målsättning är att våra kunder ska se oss som en helhetspartner.

För inredningsdesigners och inredningsarkitekter har vi specialiserat oss på att erbjuda ett av marknadens bredaste sortiment av vinyler och konstläder. Vi levererar konstläder till alla typer av inredningar, ändamål och miljöer. Våra konstläder är framförallt uppmärksammade för dess fina kvalitet vad avser design och hållbarhet samt vårt breda utbud av färgval och strukturer. De flesta kvaliteter och färger lagerför vi i Göteborg samtidigt som vi har tillgång till 3 större centrallager i Europa.

Kom gärna förbi vårt showroom i Göteborg så visar vi gärna upp våra produkter eller slå oss en signal om ni är nyfikna och vill veta mer.

Bättre marginaler för våra kunder
Vårt mål och strävan är att priset på våra produkter alltid ska vara attraktivt och vårat koncept är att det ska ha en direkt positiv inverkan på kundens marginal. Sortimentet ska bestå av kvalitetsprodukter som täcker de största delarna av våra kunders dagliga behov, till attraktiva priser och från ledande varumärken.

Köp fler, betala mindre
På de flesta artiklarna i vårt sortiment har vi en färdig rabattstege som vi kallar för stafflingspriser och stafflingsnivåer. Det innebär att vi i de allra flesta fall kan erbjuda ett väldigt attraktivt pris vid köp av hela förpackningar och större kvantiteter. Vid förfrågningar av större kvantiteter än våra angivna stafflingsnivåer kan man så klart alltid be att få en offert så försöker vi ge ett ännu bättre erbjudande.

Exklusiva priskampanjer och senaste nytt i vårt Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av senaste nytt inom företaget och exklusiva kampanjpriser från samtliga delar av vårt sortiment. Nyhetsbrevet kommer ut med jämna mellanrum med cirka 1 månads intervall.

Erbjudanden och nyheter i Sociala medier
Följ oss på sociala medier och ta del av unika erbjudanden, produktnyheter och andra nyheter som rör branschen och vårt företag. Än så länge kan ni följa oss på vår Facebooksida, facebook.com/ocoscarson, och på vårt Instagramkonto, instagram.com/oc_oscarson. Gå in och gilla oss och följ oss på sociala medier så håller vi dig uppdaterad!


Kolla alltid med oss först!
Vi vill att kunden alltid ska ta för vana att kolla med oss innan de gör sina inköp så de inte går miste om aktuella erbjudanden! Erbjudandena hittar ni alltid på vår hemsida och i sociala medier, men självklart kan man även ringa eller maila till oss och fråga vad vi har för aktuella erbjudanden och kampanjer.

Fem möjligheter för kunder att optimera sina leveranser
Som kund har du fem möjligheter att beställa dina varor från oss, allt för att var och en ska kunna välja det alternativ som passar bäst personligen:

  • Online på vår Webshop
  • Mobilorder via vår mobila e-handel
  • Telefonorder - 031-259150
  • Mailorder - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Besök vårt showroom i Göteborg och beställ direkt över disk!


Historia

O.C.Oscarson bildades år 1891 och är ett handelsföretag som har sitt säte i Göteborg.

Den 23 September 1918 ombildades företaget till O.C.Oscarson Aktiebolag. Bolagets stiftare var då änkefru Carolina Oscarson, handlanden Albert Peterson, kontoristerna Gustaf Emil Oscarson och Axel Georg Carlsson samt revisorn Karl Gustav Holm.  Bolaget firmatecknades ensam av änkefru Carolina Oscarson med följande verksamhetsbeskrivning: "Bolagets verksamhet skall hafva till föremål att efter öfvertagande af den af änkefru Carolina Oscarson under firma O.C.Oscarson bedrifna handelsrörelsen idka handel samt därmed förenlig verksamhet."

År 1961 köptes företaget av  entreprenörerna Nils Petersson och Gustav Janson. Verksamheten var då belägen på Kronhusgatan i centrala Göteborg.

Efter Kronhusgatan flyttade företaget till Stampgatan. Visiten där blev dock inte långvarig. Redan i början på 1970-talet flyttade verksamheten in i en lokal på Malmsjögatan där vi ligger kvar än idag.

I början av 80-talet tog Gustavs son, Elof Janson, och Nils son, Dan Petersson, tillsammans över verksamheten. Lokalen de först hyrde in sig i blev snabbt för liten och med tiden fick de större och större utrymme i fastigheteten för att tillslut ta över ägandet och nyttja hela fastigheten för dagens verksamhet.

Augusti år 2008 gick Elof i pension och Dan köpte då tillsammans med sin hustru, Lena Petersson, Elofs del i företaget. I december år 2011 blev även sönerna Richard och Robert samt dottern Jonna Petersson delägare i bolaget.

I Mars 2013 tog vi klivet in i den digitala världen och lanserade vår hemsida, www.ocoscarson.com och kort där efter, i Maj, lanserades även vår e-handel, shop.ocoscarson.com. Därefter har vi kommit ut med nyhetsbrev på e-post, mobil e-handel, facebooksida och instagramsida.


Framtid

Vårt mål i framtiden är att ses som ett anrikt företag med modernt tänk och teknik som har ett brett men nischat sortiment. Vi vill ses som en helhetsleverantör som är ansvarstagande samtidigt som vi ska vara ett innovativt/utvecklande företag med stor kunskap om branschen och hela tiden ha kunden i fokus.

Du är här: Hem Om företaget